Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MIKIJU MANOJLOVIĆU NAGRADA DOBRIČIN PRSTEN

Glumac Predrag Miki Manojlović dobitnik je nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo „Dobričin prsten“ za 2012. godinu, odlučio je danas žiri.

Manojlović je postao 28. laureat tog visokog staleškog i esnafskog priznanja, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije.

U konkurenciji za nagradu bili su i glumci Radmila Andrić, Sonja Jauković, Milena Dravić, Milan Gutović, Mirko Babić, Vlastimir Velisavljević, Đorđe Jelisić, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić, Marko Nikolić, Nikola Simić, Ljiljana Stjepanović, Đurđija Cvijetić i Renata Ulmanski.

O dodeli nagrade odlučivao je sedmočlani žiri u kome su bili raniji dobitnici Dobričinog prstena Ružica Sokić, Vojislav Brajović i Predrag Ejdus, kao i glumica Dušanka Stojanović Glid, teatrolog Ksenija Šukuljević Marković, reditelj Slavenko Saletović i dramski pisac Igor Bojović.

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (rad Zlatare Majdanpek), a vreme i mesto uručenja tog priznanja Mikiju Manojloviću biće naknadno saopšteni.

Izvor: Blic Online/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *