Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KNJAŽEVČANI OBORILI SVE REKORDE

Na 15. Državnom Gala kupu održanom u niškom Čairu, ekipa Powerliting kluba „Knjaževac“ odbranila je rejting najboljeg kluba u Srbiji. Državne rekorde u powerliftingu postavili su: u čučnju Nikola Uzelac u kat. 67,5 kg, podigavši 158,5 kg. (to je novi juniorski rekord), u istoj kategoriji u benč presu Nikodijević Uroš, podigao je 122,5 kg. (i to je juniorski rekord). Nebojša Bjedov je u čučnju podigao 352 kg. u kat. do 125 kg. (novi seniorski rekord) i u kat. do 82,5 kg Dalibor ilijić postavio je novi seniorski rekord u benč presu podigavši 215 kg. Relativno i apsolutno najjači takmičar je Stanković Aleksandar (bivši član ovog kluba, član je KDT „Morava“), drugi je Bjedov Nebojša a treći je Dalibor Ilijić.

Najbolja ekipa je Powerlifting klub Knjaževac, čiji su takmičari, u možda najjačoj konkurenciji od kako se organizuju takmičenja u ovom sportu, gde je učestvovalo 11 klubova iz Srbije, osvojili su 10 medalja od toga 5 zlatne tri srebrne i dve bronzane medalje i dva četvrta mesta,o borivši 4 državna rekorda.

Zlatnu medalju osvojila je I Marija Vukić u kat. do 52 kg. Dok su Boris Stojanović junior i Bjedov Nebojša morali da se zadovolje srebrnim medaljama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *