Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZANIMLJIVA ISTORIJA NA PORTALU PRESSONLINE

 

Da bi vam na najbolji način predstavii istoriju, od 15. Aprila 2014. godineInformativni portal PressOnLine u saradnji sa portalom Istorija-OnLine.com pokreću rubriku „Zanimljiva Istorija“.

Ključ za razumevanje istorije ne sastoji se samo u datumima i godinama, veći poznavanaju njenih nesvakidašnjih i zanimljivih dogadjaja, a upravo te dogadjaje predstavićemo vam kroz malo poznate činjenice iz naše istorije kao i istorije sveta.
Iz svetske istorije upoznaćemo vas sa malo poznatim činjenicama sa svih meridijana sveta, od Evrope, severne i južne Amerike, Azije do Austarlije.
Iz srpske istorije, tu će biti priče kako je veliki srpski župan Beloš Vukanović kao srpski plemić postao ban (valadar) Hrvatske, o tome da je kraljevska kruna prvog srpskog kralja Mihajla, a kasnije i prvog kralja iz loze Nemanjica stigla je iz Vatikana, upoznati vas sa zanimljivim istorijskim pričama vladara iz dinastije Nemanjić od Stefana Nemanje do cara Dušana, pisati o nesvakidašnjioj borbi srpskih kraljeva protiv Mongola,o tome da su se dogodile tri kosovske bitke a ne jedna, da je Srbija imala svoja četiri cara a ne dva, o despotu Stefanu Lazareviću i Djurdju Brankoviću i da je poslednji vizantijski car Konstantin XI Dragaš bio srpske krvi i Nemanjićkog roda kada je predvodio odbranu Carigrada od opsade osmanlijskih Turaka 1453. godine.
Da podsetimo, Istorija-OnLine je portal namenjen prvenstveno bespaltnoj edukaciji čije su teme prilagodjene svim starosnim dobima, kako učenicima u osnovnim i srednjim školama, tako i studentima, ali i svima onima koji više ili manje vole istoriju.
Saradnja izmedju portala PressOnLine i portal Istorija-OnLine.com ima za cilj da značajno unapredi znanje o srpskoj istoriji i priblizi našu istoriju svim generacijama Srba koji žive u svojoj otadžbini i izvan zemlje.

Izvor: PressOnline

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *