Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NEDELJKO POPADIĆ ODUŠEVIO KNJAŽEVAČKE MALIŠANE

Više od dvesta knjaževačkih mališana, predškolaca i osnovaca družilo se sa pesnikom, Nedeljkom Popadićem u okviru Dečje nedelje, u organizaciji Narodne biblioteke „Njegoš“.

Na poziv iz ove ustanove, ovaj, jedan od najtiražnijih i najpopularnijih pisaca za decu, boravio je u ponedeljak, 13. oktobra u Knjaževcu. Najpre je zabavio mališane iz vrtića „Crvenkapa“, kojima je u čast Dečje nedelje poklonio knjigu izabranih pesama, dok je susret knjaževačkih osnovaca i „pesnika dečje duše“, kako Nedeljka predstavljaju starije kolege, organizovan je u velikoj sali Doma kulture, koja se čitav jedan sat orila od dečje graje, smeha i srdačnih aplauza.

Pesme „Zaljubila se Nataša“, „Pobeda“, „Molitva“ , „Navijam za Violetu“ i mnoge druge lako su našle put do dečjih srca. Pesnik je oduševio mališane, ohrabrio ih da po prvi put, javno, predstave i svoje pesničko umeće, bio raspoložen za davanje autograma i fotografisanje sa najmlađim fanovima. Na kraju, obećao je da će ponovo doći u maju, u društvu Dobrice Erića, Raše Popova, Minje Subote, Slobodana Stanišića, kada će u Knjaževcu biti održan festival pisaca za decu „Vitezovo proleće“. Glavni organizator ove trodnevne manifestacije biće Narodna biblioteka „Njegoš“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *