Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ODBRANOM SAMLELI AMERE


Vaterpolisti Srbije dobro su reagovali na katastrofalni poraz od Hrvatske i u četvrtak ujutru, u meču trećeg kola Grupe B, savladali selekciju SAD rezultatom 4:2 (0:0, 2:1, 2:0, 0:1).

Po jedan gol postigli su Vladimir Vujasinović, Vanja Udovičić, Duško Pijetlović i Aleksandar Šapić, dok je Piter Vareljas bio dvostruki, ujedno i jedini strelac za Amerikance.

„Delfini“ sada imaju četiri boda i zauzimaju drugo mesto u grupi, iza Hrvata, koji su sa lakoćom savladali Nemačku (13:5) i održali stoprocentan učinak. Na rasporedu je još okršaj Kine i Italije, ekipa koje u prva dva kola nisu osvojile ni bod.

Reprezentacija Srbije do kraja prve faze sastaje se sa Kinom (subota, 10.40) i Italijom (ponedeljak, 3.30), dok Hrvati igraju sa SAD i Kinom i veliki su favoriti za ostanak na prvom mestu, što bi im donelo direktan plasman u polufinale.

Izabranicima Dejana Udovičića, dakle, ne vredi da se bave kalkulacijama i rezultatima glavnog konkurenta. Ako uspeju da podignu formu na željeni nivo, jedna utakmica viška u četvrtfinalu neće predstavljati nepremostivu prepreku.

Udovičić je u odnosu na meč sa Hrvatskom izvršio jednu, ali važnu izmenu. Neprikosnoveni Denis Šefik ustupio je mesto među stativama Slobodanu Soru, koji je u potpunosti ispunio očekivanja, tako da ostaje da se vidi ko će braniti mrežu Srbije na narednim mečevima.

U prvoj četvrtini je dosta škripalo u fazi napada. Koliko je odbrana bila dobra, posebno sa igračem manje, toliko je napad bio jalov. Nije bilo isključenja, a šuteve iz daljine ili sa pozicije sidraša bez problema je zaustavljao Meril Mozes.

Prvi napad u drugoj četvrtini konačno je doneo isključenje američkog igrača i to je odmah urodilo plodom. Vujasinović je samom sebi čestitao 35. rođendan preciznim šutom za vođstvo Srbije – 1:0!

Ubrzo je Udovičić duplirao prednost, takođe sa igračem više, a SAD su propustile priliku da smanje kada je odlični Soro odbranio peterac kapitenu protivničkog tima Toniju Azevedu!

Ipak, Vareljas je lepim golom iskosa sa desne strane smanjio na minut i po pre poluvremena – Soro je konačno kapitulirao posle čak 12 i po minuta.

Pitanje pobednika praktično je rešeno u trećoj deonici, kada je Pijetlović u svom stilu prihvatio loptu i brzo je sproveo u mrežu, a Šapić majstorskom parabolom uspeo da lobuje Mozesa.

Konačnih 4:2 postavio je ponovo Vareljas, minut i 20 sekundi pre kraja. Usledio je kontrafaul i isključenje za Srbiju, ali Amerikanci su imali vremena samo da dodatno ublaže poraz. Nisu uspeli…

izvor: (MONDO)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *