Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

3D POKREĆE NOVU FILMSKU REVOLUCIJU

Reditelj James Cameron smatra da će 3D tenika postati standarna, a revoluciju koju je ova tehinika uvela u filmski svet poredi sa pojavom zvučnog i filma u boji.

James Cameron je 13. maja na tehnološkom forumu u Seulu oduševljeno govorio o novom načinu uživanja u filmovima. Reditelj naučno-fantastičnog hita „Avatar“, ostvarenja koje je zaradilo najviše novca u istoriji filma, smatra da će biti dovoljno 25 godina da 3D tehnika u potpunosti zameni 2D format.

„Gledaoci će u budućnosti moći ne samo da uživaju u filmovima u biskopima sa 3D opremom, već i u sportskim i muzičkim emisijama na televiziji i na laptopovima“, izjavio je Cameron. Prema njegovim rečima, „Avatar“ je dokazao da 3D tehnologija nije samo hir već revolucija koja će promeniti način na koji će publika želeti da konzumira medijske i zabavne sadržaje.

Reditelj „Avatara“ i „Titanika“, najgledanijih filmova svih vremena, uporedio je „renesansu“ koju je donela ova tehnologija sa nastankom zvučnog filma i filma u boji.

„I filmu u boji je trebalo 25 godina da zavlada, pa mislim da će toliko trebati i ovoj tehnologiji“, kazao je on, dodajući da će publika sama izabrati najbolji način za gledanje nekog filma.

Izvor: B 92 Foto: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *