Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

НОЋ КЊИГЕ У БЕОГРАДУ И ДРУГИМ ГРАДОВИМА

БЕОГРАД – Манифестација Ноћ књиге биће организована у петак 15. јуна од 18 до 24 сата, у Београду и 17 градова Србије, најавили су данас организатори.

Шеста Ноћ књиге биће организована под слоганом „Будни уз књигу“ у осам књижара „Делфи“ у Београду и девет градова Србије, док ће у осталим градовима ту манифестацију организовати клубови читалаца издавачке куће „Лагуна“.

Пандан Ноћи музеја

Директор издавачке куће „Лагуна“ Дејан Папић рекао је да је претходну манифестацију посетило око 30.000 љубитеља књиге и да тај програм привлачи све више посетилаца.

– Манифестацију су подржали и други издавачи који покушавају да направе пандан програму Ноћ музеја, јер књиге и љубав према књигама то заслужују – рекао је Папић.

Он је додао да Ноћ књиге не може угрозити традиционални Београдски сајам књига, али да та акција показује да су цене сајамских улазница превисоке и да би чак могле бити и бесплатне.

– Волео бих да организатори Сајма књига од нас нешто науче, јер је цена улазница превисока и мора бити нижа, ако не и потпуно укинута – казао је Папић.

Како је најављено, у петак од 18 до 24 часа читаоци ће моћи да купе „Лагунине“ књиге уз попусте од 25 до 40 одсто за домаћа издања и 20 одсто за страна, а ниже цене за 20 одсто понудиће и 46 најтиражнијих издавачких кућа.

Дружење са писцима

Купци књига на манифестацији Ноћ музеја моћи ће да се упознају са више од 40 најпопуларнијих домаћих аутора, међу којима су Љубица Арсић, Љубивоје Ршумовић, Јован Ћирилов, Мирјана Новаковић, Игор Маројевић и други.

Посетиоце очекују бројни поклони, а организован је и конкурс за читаоце који до 15. јула доставе приказ књиге купљене током манифестације. Најуспешнији приказ биће награђен вредним наградама.

Сви детаљи о попустима, поклонима, конкурсу и учесницима у фестивалу Ноћ књиге објављени су и на сајту www.delfi.rs, а они који не могу да посете књижаре, путем интернета такође могу добити јефтинија издања.

Ноћ књиге биће организована у осам књижара у Београду, две у Нишу, као и у Новом Саду, Сремској Митровици, Ваљеву, Крагујевцу, Чачку, Краљеву, Лесковцу, Зајечару, Лозници, Панчеву, Пожаревцу, Земуну, Пироту, Шапцу, Јагодини и Вршцу

Извор: Правда/Бета

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *