Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOĆ BOEMA U ALEKSINCU

Nastup Svetlane Biorac-Matić

Da je pesnička boemija najprogresivnija u umetničkom svetu pokazali su u aleksinačkoj «Srpskoj kafani» u petak nanoć/subotu jutro, poete iz Knjaževca, Paraćina, Lapova,Sokobanje, Kruševca i Aleksinca.. Boemstvo u noći boema  pod nazivom „Ti bi hteo pesmom da ti kažem“ je kroz njihovo predstavljanju poezije značilo, kako životni stav, tako i individualni izraz uperen protiv monotonije života i društvenog stanja, kao i pobunu protiv oveštalih i stagnantnih formi građanskog društva, gde su kroz pesmu, na ovom druženju postavljali nove umetničke forme, ,kojomasu izborli svu slobodu umetničkog izraza..

Slobodan Ivanović iz Paraćina na boemskoj večeri

Inicijatori ovog druženja bili su knjaževački i akeksinački pesnici, a priključili su im se pesnici iz književnih klubova pomenutih gradova. Posetioci  „Srpske kafane“ imali su prilike da uživaju u pesmama pesnika – boema,kao i u muzici i pesmama ansambla“Neven“.

Vladica Milenković takođe iz „Petrusa“ na delu

Pre ove manifestacije u gradskoj boblioteci „Vuk Karadžić“ u Aleksincu upriličeno je književno veče članova Književnog kluba „Petrus“ iz Paraćina, – predstavljanje knjige aforizama „Dosije FenIKS“ Vladice Milenkovića i knjige poezije „Sve moje“ Slobodana Ivanovića.

Što su dobra ova vina, bela i crna: Marina Živković (Kruševac) i Nebojša Đorđević (Knjaževac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *