Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POLJUPCI ZA ŠAMPIONE

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije vratila se juče (13.45) sa Evropskog prvenstva u Rigi, ovenčana peharom i zlatnom medaljom.

Predvorje aerodroma „Nikola Tesla“ bilo je puno rodbine, prijatelja i devojaka „zlatnih momaka“. Petnaest minuta pre Klipinih pulena, u Beograd su sleteli članovi A selekcije, predvođene Dudom Ivkovićem, nakon dvodnevnog boravka u Turskoj. Najbolji košarkaši Srbije ostali su, međutim, u „debeloj“ senci mlađih kolega.

Pojava kapitena Nikole Koprivice sa peharom izazvala je gromoglasan aplauz i ovacije oko 200 ljudi.
– Hvala ljudima iz KSS-a koji su mi poverili vođenje ove generacije. Mislim da smo im se odužili. Mi smo, u stvari, branili zlato od prošle godine, a to je mnogo teže nego osvojiti ga. Momci su pokazali da predstavljaju svetlu budućnost srpske košarke – u dahu je govorio selektor Slobodan Klipa i iskoristio priliku da spomene i ostale zaslužne za veliki uspeh.

Kapiten Nikola Koprivica iskoristio je priliku da spomene velikog prijatelja Stefana Markovića, koji nije bio sa drugovima na prvenstvu zbog obaveza u A timu.

– Otišli smo u Rigu bez prvog pleja Markovića. Neki momci iskoristili su priliku i dostojno ga zamenili – rekao je Koprivica.

Najbolji igrač Evropskog prvenstva Miroslav Raduljica je dodao:

„Ako nekome nije bilo jasno svih ovih godina ko smo mi, sada verovatno jeste. Pokazali smo da na nas treba uskoro ozbiljno računati“.

Ivković dočekao Marjanovića

Dušan Ivković sačekao je mladu reprezentaciju na Aerodromu „Nikola Tesla“, a zatim se zadržao u kraćem razgovoru sa Bobanom Marjanovićem, na koga od danas računa u A selekciji.
– Gledao sam te u finalu kada si preokrenuo utakmicu. Odmori se i vidimo se u Kovilovu – poručio je Ivković mladom centru.

Izvor: Alo N. Kavazović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *