Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOV TERMIN I KONCEPT SAJMA KNJIGA

Ovogodišnji, 54. međunarodni sajam knjiga u Beogradu biće otvoren 26. oktobra, nedelju dana kasnije nego prethodni, kako bi izdavači izbegli žurbu s obzirom na to da se Frankfurtski sajam završava 18. oktobra, rekla je Tanjugu Anđelka Bogdanov, koja je zadužena za odnose s javnošću beogradskog Sajma knjiga. Ona je napomenula da će najznačajnija i najveća smotra knjige u Srbiji, koja će do 1. novembra okupiti oko 800 izlagača, osim novog termina, imati i nov koncept. S obzirom na veći izložbeni prostor, predstavljanje savremene svetske i domaće izdavačke produkcije, pisaca i drugih pratećih programa biće u okviru posebnih izložbenih celina, tako da se očekuje i preglednija sajamska prezentacija.

U Hali 1 biće smešteni domaći i strani izdavači kojima je izdavaštvo primarna delatnost, i to isključivo sa sopstvenim izdanjima, kao i Grčka koja je počasni gost Sajma. Hala 4 rezervisana je za domaće i strane izdavači i knjižare. U njoj će biti mesto i za prodaju korišćenih/antikvarnih knjiga. Državne institucije i ustanove biće u Hali 1a, a strani izlagači, nacionalne prezentacije, izdavači koji kao osnovnu delatnost imaju obrazovanje – nalaziće se u Hali 2a.

Umetnički direktor Sajma je Vladislava Gordić-Petković, profesor engleske i američke književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prevodilac, publicista, kritičarka i teoretičarka književnosti.

Izvor: Građanski list

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *