Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„ZOOLOŠKA PRIČA“ 14.MAJA U BITEFU

Na pozorišnoj sceni Bitef Teatra 14. maja u 20.00 sati biće odigrana predstava „Zoološka priča“ po tekstu Edvarda Olbija u režiji Filipa Grinvalda, Narodonog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.

„Zoološka priča“ je priča o čoveku naviknutom na samoću koji započinje razgovor sa drugim čovekom na klupi u Central parku u Njujorku i na kraju ga primorava da učestvuje u činu nasilja. Kombinujući realistično i elemente apsurda, Olbi je napisao kratak ali slojevit komad koji se bavi problemima ljudske izolacije, usamljenosti, klasne diferenciranosti i opasnošću od rezigniranosti unutar američkog društva. On se fokusira na potrebe ljudi da prihvate i razumeju međusobne razlike. „Zoološka priča“ postala je omiljena na univerzitetima, u malim pozorištima i nastavila da šokira i duboko deluje na publiku“, piše u najavi predstave.

Krajem marta i početkom aprila predstava „Zoološka priča“ je odigrana u Kruševcu, Vršcu, Kikindi, Apatinu, Kuli, Somboru, Novom Sadu, a učestvovaće u takmičarskom delu i otvoriti Teatarfest u Sarajevu.

U predstavi igraju Andrija Daničić i Vladimir Nićiforović koji su diplomirali glumu ovom predstavom na Akademiji umjetnosti u Banjaluci u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića i prof. Boška Dimitrijevića.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *