Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KRAJ SUKOBA INTERESA ILI DO NOVOG VOLA

Epilog ponovljenih izbora u knjaževačkoj opštini

Ništa više nije nemoguće u Srbiji! Lider susednog grada dovede nekoliko folk zvezda komšijama, pokuša da časti građanstvo volom na ražnju (sprečila ga u tome epidemiološka služba, preventivno, jer je do skoro vladala epidemija žutice) i dobije izbore (pojedinačni rezultat ponovljenih izbora u Knjaževcu).

Podsetimo, nakon majskih izbora nijedna politička partija zbog sukoba interesa nije uspela da sastavi odborničku većinu, te skupština opštine Knjaževac nije formirana.

S obzirom na činjenicu da je na ponovljenim izborima, 09.11 2008. godine, najviše glasača dalo poverenje koaliciji DS – G 17 plus – „Za opštinu Knjaževac“ , koju su podržale, Narodna radikalna stranka i SDPO (isti broj odborničkih mandata – ll, ima lista „Živim za Knjaževac“ – Boško Ničić), pomenuti će biti u prilici da kreiraju vlast, odnosno da pokušaju dogovorno sa drugim opcijama da sastave skupštinsku većinu, za šta je potreban 21 odbornik (skupština ovog grada ima 40 odborničkih mandata).

Njima nije sporna koalicija sa SPS – om, koji ima 5 odborničkih mandata, a i sa LDP – om (dva mandata). Za formiranje većine u skupštini nedostaju tri, a to su ona, koja su u vlasništvu DSS – a. Do juče nepormirljive strane opet će biti u prilici da iskušaju granice tolerancije. Ili će to učiniti, u slučaju nemogućnosti dogovora „Živim za Knjaževac“ – Boško Ničić sa naprednjacima, Tomislava Nikolića, koji imaju sedam manadata. Opet nedostaju tri, i to ona ranije pomenuta, u vlasništvu DSS -a. Iako sa vidno opalim rejtingom kod građana, ova stranaka je u Knjaževcu u poziciji da bira, i to dvostruko – koalicione partnere i položaje. Ili će se dogoditi nemoguće, koalicija DS – G 17 plus i „Živim za Knjaževac“ – Boško Ničić, ili DS – G17 plus, SPS, naprednjaci…?

Da li će do juče nepomirljive strane uspeti da se dogovore, ostaje da se vidi, ili će sukob interesa u Knjaževcu dovesti do novih folk zvezda i do novog vola Boška Ničića? Ništa više nije nemoguće u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *