Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DODELJENE NAGRADE OLIVIJE

Komad „Black Watch“, priča o škotskim vojnicima u Iraku, dobio je četiri nagrade Lorens Olivije (Laurence Olivier), na svečanoj nagradi britanskih pozorišnih priznanja koja je 8. marta održana u Londonu.

Predstava Nacionalnog teatra Škotske iz 2006, koja se u Londonu izvodi od prošle godine, nagrađena je u kategorijama najbolji novi komad, najbolja režija (Džon Tifani), koreografija i zvuk. Komad je napisao Gregori Berk (Gregory Burke).

Pozorišni i filmski glumac Patrik Stjuart (Patrick Stewart) dobio je treću nagradu Olivije u karijeri, za epizodnu ulogu u komadu „Hamlet“, javile su svetske agencije.

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Margaret Tizak (Tyzack), za komad „The Chalk Garden“, dok je za najboljeg glumca proglašen Derek Džakobi (Jacobi), za predstavu „Twelfth Night“.

Elena Rodžer (Roger) pobedila je u kategoriji najbolja glumica u mjuziklu, za ulogu Edit Pjaf (Edith Piaf) u komadu „Pjaf“.

Za najbolju novu komediju proglašena je „God of Carnage“ Jasmine Reze, a za najbolji rimejk „The Histories“. Najbolji novi mjuzikl je „Jersey Boys“.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *