Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BITKA ZA TRAVOLTU

VELIKA audicija u Pozorištu na Terazijama okupila je u ponedeljak na sceni našeg jedinog muzičkog teatra stotinak kandidata, za čije učešće je osnovni kriterijum bio da budu mlađi od 25 godina. Jer, sprema se veliki spektakl i čuveni naslov: „Briljantin“, u režiji Mihaila Vukobratovića.

Kako je praksa uveliko potvrdila bar u ovoj kući, najbolje (i najdugovečnije) predstave nastaju u velikoj selekciji.

Taj put do sada je prvo prešao ansambl mjuzikla „Cigani lete u nebo“, potom predstava „Čikago“, „Kabare“ i „Maratonci trče počasni krug“.

Ponedeljak je bio „eliminacioni“ dan, a oni koji su položili ispit pred komisijom (Vojkan Borisavljević, Milan Nedeljković, Dragan Vujić i Mihailo Vukobratović), u naredna dva dana nadmetaće se u pevanju i koreografskom nastupu. Biraju se četiri glavne uloge, za koje je audicija i raspisana: Sendi, Deni, Rico i Keniki. Ali, kako saznajemo, najmanje desetak mladih ljudi dobiće poverenje i neki zadatak u ovom mjuziklu. Studenti svih naših akademija (FDU, novosadske i prištinske, BK, Akademije lepih umetnosti) prijavili su se za umetničko nadmetanje i dobili klavirske izvode po kojima su učili pesme za potencijalne uloge. Uz one koji prvi put, uopšte, staju na scenu (jedna od najmlađih izvesno je osamnaestogodišnja Milica Milosavljević, student druge godine BK, u klasi Ivana Bekjareva) na audiciju su se prijavila i neka javnosti već poznata imena: Borka Tomović, Viktor Savić, Nada Macanković i pevačica Katarina Sotirović!

Prve probe trebalo bi da počnu već sredinom januara, a za sada se zna da je koreografski deo posla poveren gostu iz Zagreba, Igoru Berberoviću, koji je isti naslov već radio na tamošnjoj sceni, a s članovima našeg Baleta održaće ovih dana radionicu u Pozorištu na Terazijama.

Izvor: Večernje novosti V. Strugar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *