Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVI DOKUMENTARAC OTKRIVA ISTINU O BITLSIMA

Foto: Promo

Knjige, filmovi, TV i radio komadi, eseji i izložbe … sve ovo je već urađeno o njima, da li onda postoji nešto novo što možemo da saznamo o Bitlsima? U slučaju Rona Hauarda i njegovog najnovijeg dokumentarca pod nazivom The Beatles: Eight days a week – godine Bitlomanije iznenađujuće ima dosta toga što ne znamo o najvećem fenomenu XX veka.

Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star zajedno su činili fenomen dvadesetog veka poznat pod imenom „Bitlsi“ a najnoviji dokumentarac u domaće bioskope stiže 22. septembra. Naziv filma je ujedno i naziv hit singla iz 1964. godine, a prvi trejler nam otkriva da film obiluje arhivskim materijalima, intervjuima i remasterizovanim snimcima koncerta.

U ovom filmu Ron Hauard, poznati reditelj i dobitnik Oskara, istažuje neverovatno putovanje najpoznatijeg benda svih vremena u periodu od 1963 do 1966. godine, i fenomen Bitlmanije. Kroz originalne intervjue, arhivske snimke, neverovatne nastupe uživo i intimnu studiju karaktera, dovodi nas u centar zbivanja, dajući odgovor koji svi želimo da čujemo: Kako je izgledalo biti tamo?

Neverovatna priči o četvorici mladića koji su 1964. poharali svet dolazi 22. septembra, a do tada pogledajte trejler.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *