Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RASPISAN XVIII SVETOSAVSKI KNJIŽEVNI KONKURS

Narodna biblioteka „Njegoš“  iz Knjaževca, raspisala je po 18. put Svetosavski književni konkurs za najbolja neobjavljena ostvarenja u oblasti poezije i kratke prozne forme. Tema ovogodišnjeg konkursa je „Čovek i knjiga“. Na ovom konkursu mogu učestvovati autori sa teritorije Repblike Srbije, koji mogu dostaviti, najviše tri pesme ili jedan prozni tekst, ne duži od 20 kucanih redova.

Učesnici konkursa svoje radove  šalju u četiri primerka, pod šifrom, s tim što se rešenje šifre (ime i prezime autora, kratka biografija, adresa, ili skola, broj telefona) dostavlja u posebnoj koverti uz rad. Na koverti autori obavezno treba da navedu za koju oblast konkurišu (poezija ili proza, deca ili odrasli autori).

Radove treba slati do 19. decembra 2009 na adresu Narodna biblioteka Njegoš, Branka Radičevića 1, 19350 Knjaževac, a Narodna biblioteka Njegoš dodeliće po tri nagrade:

-za poeziju u konkurenciji odraslih
-za prozni tekst u konkurenciji odraslih
-za poeziju u konkurenciji mlađih od 15 godina
-za prozni tekst u konkurenciji mlađih od 15 godina.

Biblioteka će ovim povodom odštampati zbornik nagrađenih radova.

Rezultati konkursa biće objavljeni i nagrade dodeljenje u februaru 2010, na svečanosti povodom jubileja-150 godina od osnivanja prvog knjaževačkog čitališta

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *