Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVI DOKUMENTARAC O DŽIMU MORISONU RAZOTKRIVA NJEGOVU LIČNOST

Novi dokumentarac o mladosti Džima Morisona je u pripremi, a producenti će deo sredstava prikupljati i preko „Kikstarter“ kampanje.

Autori Džef i Džes Fin treba da prikupe još 50.000 dolara kako bi završilili film „Before the End: Jim Morrison Comes of Age“ (Pre kraja: Sazrevanje Džima Morisona).

U dokumentarcu ćemo videti razgovore sa članovima porodice i prijateljima Džima Morisona koji do sda nisu govorili u javnosti, kao i nekoliko Morisonovih profesora sa Univerziteta na Floridi i u Los Anđelesu.

Čućemo i uspomene Džimovih prvih devojaka Tendi Martin i Meri Verblou, kao i Alena Ronija, njegovog cimera iz LA koji ga je posetio u Parizu, nedugo pre nego što je roker preminuo 1971. u tom gradu.

– Već tri decenije pregršt članaka, knjiga, filmskih biografija i dokumentaraca obećava da predstavlja ‘pravog’ Džima Morisona, ali oni su se uglavnom bavili hiperboličnim, tračerskim opisima rok-zvezde Morisona dok je bio frontmen ‘Dorsa’. Malo njih je zaronilo u godine koje su formirale Džima a niko nije u potpunosti izdvojio Morisona kao ljudsko biće i pokušao da ga razotkrije kao osobu – kažu autori Džef i Džes Fin.

Izvor: Blic Online M.K. Foto: AP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *