Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

STVARNO NAJBOLJI

KNJAŽEVAČKI POWERLIFTING KLUB NA »DOMAĆEM TERENU» (VELIKA SALA DOMA KULTURE U KNJAŽEVCU) NADMOĆNO ODBRANIO PRIMAT NAJBOLJEG U DRŽAVI NA 40. OTVORENOM PRVENSTVU SRBIJE U POWERLIFTINGU. SJAJNA ORGANIZACIJA.

Ne, tekst naslova, nikako nije reklama za «Jelen» pivo. Odnosi se na sjajnu ekipu Powerlifting kluba «Knjaževac» iz istoimenog grada. Njegovi takmičari su na domaćem terenu još jednom odbranili primat i dokazali da su u ovom trenutku neprikosnoveni u granicama Srbije u ovom sportu. Momci predvođeni izvanrednim Daliborom Ilijićem, osvojili su 5 zlatnih, 2 srebrne, jednu bronzanu medalju, dva četvrta mesta, postavili 5 državna rekorda, osvojili 3 titule – najboljeg kluba u zemlji, relativno najjačeg takmičara (Dalibor Ilijić) i najboljeg juniora (Milan Veselinović).

Novi državni rekorderi iz Knjaževca su: Zoltan Tot u kategoriji do 60 kg, koji je podigao u čučnju 176 kg, Trifunović Srđan, (popularni «Sava») u kategoriji do 67,5 kg u čučnju, zatim Dalibor Ilijić («Dača») u kategoriji do 82,5 kg, Radenković Zoran do 90 kg i Milan Potkonjak u kategoriji do 100 kg.

Knjaževačka publika imala je priliku da vidi i novi državni rekord u mrtvom dizanju, od 320 kg, koji je postvio član Powerlifting kluba «Knjaževac», Aleksandar Stanković («Kalča»). Druga mesta su osvojili, Aleksandar Rakočević u benč presu, u kategoriji veterana sa ostvarenih 201 kg i Aleksandar Makera u kategoriji preko 125 kg, dok je treće mesto pripalo debitantu Vladici Živkoviću u kategoriji do 75 kg. Četvrto mesto u konkurencji seniora, pripalo je junioru, Milanu Veselinoviću, koji je u kategoriji do 82,5 kg u benč presu podigao 116 kg, a isto mesto pripalo je i debitantu Milanu Marjanoviću («Vasici») u kategoriji do 67,5 kg.

Biće interesantno kod proglašenja sportiste godine!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *