Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OTVOREN KONKURS ZA OTKUP KNJIGA

Konkurs Ministarstva kulture se završava 8. aprila

Ministarstvo kulture objavilo je 5. marta, Konkurs za otkup publikacija objavljenih 2010. godine i Konkurs za otkup ponovljenih izdanja objavljenih 2009. i 2010. godine. Rok za prijavljivanje na konkurse je od 7. marta do 8. aprila 2011. godine.

Ministarstvo kulture otkupiće odabrane naslove prvih izdanja publikacija na srpskom jeziku objavljenih u 2010. godini, u štampanoj i/ili elektronskoj formi (CD/DVD izdanja) za mrežu javnih biblioteka na teritoriji Republike Srbije. Publikacije treba da budu od značaja za kulturu i umetnost iz sledećih kategorija: domaća savremena književnost i prevodna književnost (proza, poezija, esej, drama, kritika), književnost za decu i omladinu (proza, poezija, drama), umetnost (istorija, teorija i kritika umetnosti) i humanističke i društvene nauke u oblasti kulture.

Ministarstvo otkupljuje i odabrane naslove ponovljenih izdanja objavljenih u 2009. i 2010. godini. Pravo učešća na Konkursu imaju pravna i fizička lica sa teritorije Srbije koja se bave izdavačkom delatnošću.
Tekstovi konkursa sa detaljnim uputstvima  su objavljeni u „Politici“ i na sajtu Ministarstva kulture (www.kultura.gov.rs).

Izvor: Blic Online K. R. Foto: Z. Raš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *