Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PLES BUENOS AJRESA U BEOGRADU

Tango festival od 4. do 7. septembra

Internacionalni beogradski tango festival biće održan od 4. do 7. septembra u Beogradu, a predstaviće se vrhunski umetnici iz zemlje i inostranstva, biće organizovane plesne večeri i seminari, čime se i publici pruža mogućnost da istraži i razvije svoje kreativne potencijale.

Festival će 4. septembra u Kolarčevoj zadužbini otvoriti „Tango spektakl“, program zamišljen kao vremeplov kroz sve periode i pravce kroz koje je tango prolazio tokom svoje evolucije. Ove godine u „Tango spektaklu“ učestvovaće beogradski „Beltango quinteto“, uz gostovanje osam plesača iz Argentine. Narednih dana u hotelu „Admiral“ i Centralnom klubu Vojske Srbije biće održani programi „Tango bal“ i „Gran milonga“, kao gala tango plesnih večeri, u kojima će učestvovati domaći i strani plesači, muzičari i ljubitelji tanga, uz muziku nemačkog di-džeja Mihaela Rila.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 7. septembra, na Trgu Republike biće održan performans „Square Milonga“, vrhunac festivala zamišljen kao vid upoznavanja domaće publike sa tango kulturom i pokušaj da se tradicija uličnog tanga i njegovih korena preseli za trenutak sa ulica i luke Buenos Ajresa u Beograd. Tom prilikom će nastupiti beogradski orkestar „Tango Juventud“.

Izvor: Blic M.V.

3 Responses

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *