Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ПИСЦИ О СРПСКОМ ТЕНИСКОМ ШАМПИОНУ

Многи српски писац уложио је свој танани нервни систем у поход Новака Ђоковића на светски тениски трон.

Ево шта чланови Удружења књижевника Србије, укратко, мисле о нашем шампиону.

● Да би писац имао блистав стил, мора да има изванредан карактер, каже Гете. Изванредан карактер је предуслов за врхунске резултате у свим областима. У спорту се то тако јасно види. Новак Ђоковић је дивно српско чудо! Бог нам је подарио тог дечака да утеши и уздигне измождену и ојађену Србију.

Мирјана Булатовић

● Новак Ђоковић је своју победу поклонио српском народу. Кад су завијориле заставе, кад је отпевана химна, и кад је из свих грла клицала младост, Ђоковић је рекао: „Овај пехар је за вас и за Србију!“

Петар Пајић

● Новака Ђоковића треба да примимо у Удружење књижевника Србије зато што је његов рекет тренутно наше најјаче перо. Ако не у Удружење, оно бар у ПЕН центар, јер изгледа да он има и неку међународну репутацију…

Матија Бећковић

● То што је Новак велики шампион је једно, а што је лепо васпитан, отмен, паметан и што не крије свој патриотизам, то је друго. И то друго га чини јединственим, а не само спортски успеси.

Перо Зубац

● У брисаном простору између нас и све опаснијег света, Ноле је изашао на црту. На неки начин, Ђоковић игра и за нас, а Новак побеђује сам.

Миљурко Вукадиновић

● Сада сви на свету знају да у малој Србији живи велики Новак, светски шампион у тенису. Он је градио своје име бранећи своју земљу од клевета, и било му је двоструко теже него осталим шампионима.

Бранислав Вељковић

● Богомдани дарови, оплемењени благородном душом, а уз то утемељени радом јаке воље, изнедрили су – Новака Ђоковића, Човека који ће бити узор за све и свакога.

Јован Јањић

● Новак Ђоковић је шампион свих шампиона! Са онаквом породицом, коју сам синоћ видео на бини испред Дома Народне скупштине, морао је да досегне те висине!

Радослав Братић

● Дивно је међу нама имати човјека који узима оне пехаре који нису нама намијењени!

Емир Кустурица

● Новака Ђоковића најтачније описује стих Аце Секулића: ТО МАЈКА ВИШЕ НЕ РАЂА!

Гојко Шантић

● Годинама ниједан човек није обрадовао српски народ колико Новак Ђоковић!

Добрица Ћосић

● Песник међу тениским рекетима, млади Новак, чудесном спортском имагинацијом, речима примереним народним мудрацима, проноси светом славу својих корена, отаџбине и српског имена.

Мићо Цвијетић

● Нолетов рекет је српски крсташ барјак који данас лепрша на највишем јарболу пред разроким очима света, а вимблдонски пехар је митско златно руно које је утоплило озеблу душу сиротице Србије.

Гојко Ђого

● Новак Ђоковић је, уместо свих нас, на спортском терену испевао песму над песмама и потвдио стару истину да бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака. Сви смо се поносили када је подигао пехар после меча на Вимблдону, показујући витештво и племенитост – одлике изузетних личности, које знају да је живот тајна. Истовремено, по много чему, и изазов на путу до највећих људских остварења. Он је постао узор многим младим подухватницима. Хвала му за то!

Радомир Андрић

● Новак Ђоковић заслужио је сву лепоту и славу овог света. Ово није само круна његове каријере, већ нови почетак за светски тенис.

Бојана Стојановић Пантовић

● Од Панчићевог врха па до Вимблдона винуо се српски принц Ноле, а са њиме и сви ми Срби у земљи и расејању, поносни на његову исконску снагу и префињеност.

Зоран Маринковић

● У целом овом безнађу, то је велики догађај. Сама чињеница да је јуче на улице изашло сто хиљада људи, говори да млади трагају за надом и да су се везали за Новака Ђоковића, што је одлично. Веома је важна и његова везаност за породицу, јер део наше несреће је управо у томе што смо се од породице отуђили.

Милован Витезовић

● Српски одговор милосрдном анђелу зове се Новак Ђоковић.

Рајко Петров Ного

● У духу свог имена, Новак Ђоковић је Србима донео нешто ново: наду!

Срба Игњатовић

● Старина Новак је овај младић, Обилић.

Адам Пуслојић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *