Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OTVOREN KONKURS ZA 7. MEĐUNARODNI SALON STRIPA

U toku je konkurs za 7. Međunarodni salon stripa, saopšteno je iz Studentskog kulturnog centra.

Rok za slanje radova je 20. avgust, a zainteresovani mogu da ih šalju na adresu: Studentski kulturni centar, Kralja Milana 48, Beograd. Rad može biti delo jednog ili više autora, kandidati mogu poslati ili doneti lično samo jedan rad u originalu ili dobroj kopiji, obima od jedne do četiri table, a najpoželjniji su A3 ili A4 formati.

Odabir teme, žanra, autorski pristup i format table za konkurs su slobodni i ne isključuje se mogućnost prihvatanja rada strip tematike u drugim medijima: reljef, skulptura, instalacija, objekat. Takođe, tekst u stripu mora biti na jednom od jezika naroda bivših jugoslovenskih republika ili na engleskom, a uz rad je obavezno poslati čitko popunjenu prijavu koja se može preuzeti na www. skc.org.rs ili dobiti u „Srećnoj galeriji“ SKC, pri predavanju radova.

Potrebno je na poleđini svake table rada naznačiti autore i njihovu funkciju: scenario, crtež, kolor i za svakog od njih obavezno dostaviti u prijavi sve potrebne podatke i označiti stranice brojem.

Bez ovih podataka rad se neće uzimati u razmatranje, navedeno je u saopštenju. Radove će selektirati žiri, i to za za veliku izložbu salona, za oficijalne nagrade salona i za nagrade sponzora i izdavača.

Biće dodeljene nagrade Gran pri Salona koja uključuje novčani iznos 1.000 evra, zatim nagrada za najbolje ostvarenje u domenu klasičnog strip jezika, za najbolje ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika, za najbolji scenario (ideju), za najbolji crtež i specijalna nagrada žirija za inovaciju.

Takmičarima do 15 godina starosti biće dodeljene nagrade „Mladi lav“ – najbolji rad u kategoriji, zatim specijalne nagrade žirija za najbolju ideju, za zreo i maštovit izraz i nagradu za najmlađeg učesnika.

Međunarodni salon stripa je festival koji već šest godina organizuje i vodi „Srećna galerija“ SKC-a, predstavlja najmasovniji i najveći strip događaj u Srbiji i jedan je od najznačajnijih smotri „devete“ umetnosti u regionu. Salon se svake godine održava krajem septembra, u svim prostorima SKC-a.

Izvor: Blic Online / Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *