Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DIRIGENT BIL I KLARINETISTKINJA KAM NA KOLARCU

UMETNIČKI TANDEM IZ NEMAČKE GOSTI BEOGRADSKE FILHARMONIJE

BEOGRAD – Gosti Beogradske filharmonije na koncertu najavljenom za sutra u Zadužbini Ilije M. Kolarca biće umetnički tandem iz Nemačke, dirigent Gregor Bil i klarinetistkinja Šaron Kam (na fotografiji).
Na programu će biti Simfonija br. 88 Jozefa Hajdna, Veberov Drugi koncert za klarinet i orkestar i Peta simfonija Feliksa Mendelsona, poznatija kao „Reformacijska“.

Šaron Kam rođena je u Izraelu, a već sa šesnaest godina nastupila je sa Zubinom Mehtom i Izraelskom filharmonijom. Nakon toga, uz podršku Isaka Šterna, školovanje je nastavila na američkom Džulijardu, gde je i diplomirala. Posle pobede na međunarodnom ARD takmičenju u Minhenu 1992. godine, nastupala je s najpoznatijim orkestrima u SAD, Evropi i Japanu.

Njen suprug Gregor Bil angažovan je kao dirigent u Kraljevskoj operi u Stokholmu i Hamburškoj operi, a redovno nastupa u vodećim operskim kućama Berlina, Štutgarta i Kelna, kao i s orkestrima među kojima su Izraelska i Helsinška filharmonija, Gevandhaus i drugi. Karte za koncert su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 600, 800 i 1.000 dinara.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *