Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TRI KONCERTA „BAJAGE I INSTRUKTORA“ ZA 25 GODINA RADA

UZASTOPNI KONCERTI

Jedna od najznačajnijih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije, „Bajaga i Instruktori“, održaće tri uzastopna koncerta u Centru „Sava“ 28, 29. i 30. decembra, u okviru turneje kojom obeležavaju 25 godina rada, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Momčilo Bajagić, frontmen grupe, čiju je muzičku karijeru obeležilo 10 albuma, više od tri miliona prodatih primeraka albuma i 2.500 održanih koncerata na svim kontinentima, najavio je ovoga puta nešto drugačije za beogradsku publiku.

„Reč je o tri potpuno različita koncerta u pogledu repertoara i gostiju. Svaki će biti svojevrstan presek naše karijere, ali sa različitim pesmama“, rekao je Bajagić, pri čemu nije želeo da otkriva detalje programa, koji će biti iznenadjenje.

Članovi grupe su obećali tri odlična koncerta, na kojima će publika moći da čuje najpoznatije kompozicije medju više od 250 pesama iza kojih stoje „Bajaga i Instruktori“.

„Za 15. rodjendan pokušali smo da odsviramo sve najveće hitove i to je bilo veoma naporno i bezuspešno, ovo će biti nešto sasvim drugačije i posebno“, kazao je Bajagić i otkrio da će medju gostima biti nekadašni članovi Dejan Cukić i Vlada Negovanović, a najverovatnije i Kornelije i Aleksandra Kovač.

Za svoj rodjendan, a i povodom predstojećih novogodišnjih praznika, članovi grupe su odlučili da uz svaku kupljenu ulaznicu dele po primerak svog albuma, pa će, tako, za prvi koncert zainteresovani dobiti prvi album „Pozitivna geografija“ (1984), uz ulaznicu za drugi koncert biće deljen drugi album „Sa druge strane jastuka“ (1985), a posetioci trećeg nastupa dobiće CD „Jahači magle“ (1986).

Pripremljeno je i reizdanje četvrtog albuma iz 1988. „Prodavnica tajni“, pa će komplet od prva četiri albuma biti objavljen nakon Nove godine u izdanju muzičke kuće PGP RTS.

Ulaznice za koncerte počinju da se prodaju danas na blagajni Centra „Sava“, Doma omladine i prodajnim mestima „Eventima“ i Kard servisa.

Pojedinačne ulaznice koštaju 1.500 i 1.700 dinara, dok za komplet karata za sva tri nastupa treba izdvojiti 3.600 dinara.

Pomoćnik direktora Centra „Sava“ za kulturu Vuk Žugić opisao je karijeru „Bajage i Instruktora“ kao „25 godina pozitivnih emocija, izuzetnih pesama, neponovljive energije, negovanja pravih muzičkih vrednosti“.

Bajagić je najavio za kraj sledeće godine i novi album, a do aprila u sklopu slavljeničke turneje očekuju ih nastupi u Sarajevu, Skoplju i Rijeci.

Izvor: S media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *