Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TRINAEST NAGRADA ZA „SVAKIH PET MINUTA“

Los Anđeles – U proteklih nedelju dana kragujevački animirani film „Svakih pet minuta“ (5 Minutes Each), po scenariju i režiji Vojina Vasovića, osvojio je četiri nagrade na međunarodnim festivalima u Kanadi i Americi.

Na sinoćnoj dodeli nagrada „Action/Cut 2011″ festivala u Los Anđelesu, film je ovenčan Specijalnom nagradom žirija, a njoj su prethodile nagrade za umetničko dostignuće u animaciji na festivalima „The Accolade“ i „Best Shorts“, kao i osvojeno drugo mesto u kategoriji kratkog animiranog filma na „Mississauga Independent Film Festival“- u Kanadi.

Film metaforično govori o večitoj čovekovoj težnji za uspehom, za letenjem koje neminovno sadrži i pad. Nastao je prošlog leta u Kragujevcu u produkciji To Blink Studia, a sufinansiran je sredstvima Skupštine grada Kragujevca.

U toku kratke festivalske turneje od nepuna tri meseca, film je već osvojio 13 nagrada među kojima su i nagrade za animaciju koju potpisuje Nikola Stepković i originalnu muziku koju je komponovao Vladimir Kerkez.

„Ovo delo je šarmantan i nostalgičan pogled na vreme koje leti i podsetnik kako bi trebalo da uživamo u životu dok možemo“ – reči su selektora Filmshift Festivala u Bostonu, gde će se u narednom mesecu, kao i na festivalima u Montrealu, Vašingtonu i Nju Orleansu, film naći u zvaničnoj selekciji.

Izvor: Danas K. R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *