Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KONKURS ZA DRAMSKI TEKST ZA DECU

ASSITEJ Srbije udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade raspisuje konkurs za najbolji originalni dramski tekst za decu i mlade na srpskom jeziku koji se otvara 1. okrobra.

Konkurs se organizuje u saradnji sa Sterijinim pozorjem iz Novog Sada i Malim pozorištem „Duško Radović“ iz Beograda i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije.

Pravo učešća imaju autori/ke, državljani/ke Republike Srbije, a konkurs se organizuje bijenalno. Pravo učešća imaju samo originalni, neobljavljeni i neizvođeni dramski tekstovi. Osnovni kriterijumi prilikom donošenja odluke žirija će biti umetnička vrednost, inovativnost na planu forme, relevantnost tema i univerzalne vrednosti u korespondenciji sa mladim gledaocem.

Žiri u sastavu: Vesna Stanišić, dramaturškinja, Nikola Zavišić, pozorišni reditelj, Diana Kržanić Tepavac, glumica i predsednica IO ASSITEJ Srbije doneće odluku o nagradi i saopštiti rezultate konkursa 20. marta 2012. kada se obeležava Svetski dan pozorišta za decu i mlade. Konkurs je otvoren do 1.1.2012.godine.

Nagrada sadrži novčani iznos od 2.500 evra, premijerno izvođenje u profesionalnoj produkciji u Malom pozorištu „Duško Radović“ u sezoni 2012- 2013 godine, prevod na engleski jezik i objavljivanje na sajtu ASSITEJ Srbije. Tekstovima koji uđu u najuži izbor konkursa ASSITEJ Srbije će dati preporuke za izvođenje i dalju afirmaciju.

Izvor:B92

Izvor:  B 92/PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *