Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POČINJE PIROTSKO SPORTSKOLETO

Pirotsko kulturno-sportsko leto počinje danas programom „Romi svome gradu“ koji će biti održan na gradskom trgu. Tokom dva meseca Piroćanci će moći da vide sedamdesetak različitih sadržaja.

Na konkursu koji su zajednički raspisali Dom kulture i Opština Pirot, stiglo je sedamdesetak programa, od kojih je prihvaćeno 25 kulturnih i 9 sportskih predloga pojedinaca i nevladinih organizacija. Pored toga, pirotske ustanove kulture pripremile su svojih 36 programa.

Na Omladinskom stadionu 18. jula nastupiće grupa Van Gogh, a na istom mestu, dve nedelje kasnije, biće održan tradicionalni Internacionalni folklorni festival.

Na petom festivalu Osveženje 21. jula nastupiće Ritam nereda, a u isto vreme, od 20. do 22. jula, biće održan i festival pod nazivom Pirot grad stripa, na kome će se predstaviti dvadesetak najznačajnih strip autora iz Srbije, a biće održana i promocija novog romana Dejana Stoiljkovića Duge noći i crne zastave. Za ljubitelje klasične muzike biće održan koncert operske dive, prvakinje beogradske opere Aleksandre Angelov.

Lokalna samouprava za Pirotsko sportsko leto izdvojila je 2 miliona dinara, a Dom kulture je za ovu namenu pripremio još 3 miliona dinara.

Izvor:Južne vesti Vladimir Veljković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *