Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

REMASTERIZOVANII ALBUMI EKV U DIGITALNOM FORMATU

Mascom records objavio je reizdanja četiri studijska albuma „Ekatarine Velike“ – Ljubav (1987), Samo par godina za nas (1989), Dum dum (1991) i Neko nas posmatra (1993) koja će se pojaviti prvo u digitalnom formatu.

Kako se navodi u saopštenju, ovo su remasterizovana izdanja albuma sa originalnih traka iz arhive Dušana Ercegovca, producenta kultne grupe, a poštovaoce „Ekatarine Velike“ očekuju i reizdanja u svim dostupnim formatima.

Očekuje ih i ekskluzivni tonski zapis poslednjeg beogradskog koncerta koji je održan u Sava Centru, novembra 1993. godine, a koji do danas nije objavljen.

Zvuk koji jasno oslikava energiju, emociju i misao biće dostupan publici kako u digitalnom, tako i u fizičkom izdanju do leta 2015. godine, navodi se u saopštenju Mascom records-a.

„Ekatarina Velika“ (EKV) bila je rok grupa iz Beograda, jedna od najušpesnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše SFR Jugoslavije i Balkana, sa čijom muzikom se publika identifikovala.

Tragovi i uticaji muzike i koncertne aktivnosti EKV na kulturu regiona se osećaju i danas, a uz njihovu muziku odrastali su oni koji su ih prepoznavali kao dobar rokoenrol, dobru muziku, zabavu, energiju, poeziju, bunt, stav, opomenu, viziju..

Izvor: Blic Online/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *