Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SERIJA KONCERATA JOVANA KOLUNDŽIJE

Koncertni maraton posvećen kompozitoru Volfgangu Amadeusu Mocartu, pod nazivom „Bravisimo, maestro Mocart“, tokom decembra će održati violinista Jovan Kolundžija. Pokrovitelji koncerata su Skupština Beograda i ambasade Kanade, Rusije i Koreje.

Violinista Jovan Kolundžija održaće tokom decembra koncertni maraton posvećen kompozitoru Volfgangu Amadeusu Mocartu, pod nazivom „Bravisimo, maestro Mocart“.

Kolundžija će u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, na četiri koncerta, izvesti 15 sonata u pratnji pijanistkinja iz Srbije, Rusije, Koreje i Kanade, a prvi nastup predviđen je za 10. decembar, saopšteno je iz Centra lepih umetnosti „Gvarnerijus“ u Beogradu.

Na prvom koncertu Kolundžija će nastupiti u pratnji pijanistkinje Natalije Lavrik Mladenović.

Na narednom koncertu, 13. decembra, beogradski violinista će nastupiti sa Eugen Hoi iz Koreje, a 15. decembra u pratnji Nade Kolundžije. Za 17. decembar najavljen je koncert uz klavirsku pratnju Marijane Humetske iz Kanade.

Kolundžija je još 1994. godine u Kolarcu, tokom četiri uzastopna dana, izveo projekat „Deset veličanstvneih“, koji je obuhvatio violinske koncerte Baha, Vivaldija, Mocarta, Mendelsona, Bruha, Laloa, Vijenjavskog, Čajkovskog, Betovena i Bramsa.

U decembru prošle godine izveo je seriju od četiri uzastopna koncerta pod nazivom „Volite li Betovena?“, koji je obuhvatio integralni opus sonata za klavir i violinu Ludviga van Betovena.

Pokrovitelji koncerata „Bravisimo, maestro Mocart“ su Skupština Beograda, opština Stari Grad i ambasade Kanade, Rusije i Koreje.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *