Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PEARL JAM: OSVRT NA PRVENAC

Pearl Jam: Osvrt na prvenac

Luksuzno reizdanje debitantskog albuma Pearl Jama Ten od juče je dostupno fanovima, a basista Jeff Ament kaže da bend ne planira slična izdanja u budućnosti.

„Mislim da niko od nas nije mnogo razmišljao o stvarima koje su se događale pre 18 godina“, kaže Ament za Billboard.

„Ovo je bila jedna od prvih prilika da se zaista osvrnem na bend, jer smo obično suviše zauzeti napredovanjem.“

On kaže da je sada konačno prošlo dovoljno vremena od snimanja albuma da bi mogli da imaju distancu, i da ovog puta na sve događaje mogu da gledaju i s humorom.

Ament se posebno osvrnuo na snimke dnevnika tokom nastanka albuma, na kojima se članovi benda vide u situacijama koje najbolje objašnjavaju kako je Ten nastao.

„Stvari koje su na kraju ušle u dnevnik čine samo deseti deo onoga što smo mi stavljali na sto dok smo snimali album. A ubacili smo stvari za koje smo smatrali da najbolje pričaju priču. Iz tih snimaka se vidi koliko smo mi tada bili jedan bend sklon idealizmu, a najzanimljivije je to što smo mnogo toga zaista uspeli da postignemo.“

Ament objašnjava i da je snimak za emisiju MTV Unplugged nastao gotovo slučajno, jer su predlog za snimanje dobili neposredno nakon iznenadne akustične svirke u jednom klubu u Cirihu, iako dotle nikad nisu svirali isključeni iz struje.

„To izgleda tako kao izgleda. Kad bismo danas pravili nešto slično, verovatno bismo to uradili kako treba. Ali mislim da je ipak dobro što smo sada izašli s tim materijalom. Prilično je moćno, a Ed sjajno peva. S druge strane, nekako je prilično naivno, što je opet nekako prilično sjajno.“

Izvor: Popbos

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *