Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PROGLAŠENJE „ČUDA SRBIJE“ SUTRA U ZAJEČARU

BEOGRAD U okviru arheološkog kompleksa Feliks Romulijana u Zaječaru sutra će biti proglašen pobednik akcije „Sedam prirodnih i kulturnih čuda Srbije“ u prisustvu ministra kulture Republike Srbije Nebojše Bradića, najavilo je danas resorno ministarstvo.

U akciji „Politikinog magazina“ učestvuju najvrednije znamenitosti kulture i prirode Srbije.

To su manastir Studenica, Kalemegdanska tvrđava, Lepenski vir, Gamzigrad, Negotinske pivnice, Gradska kuća u Subotici, Gračanica, Petrovaradinska tvrđava, Hram Svetog Save, Smederevska tvrđava, Šarganska osmica, Trojanov most, Visoki Dečani i Pećka patrijaršija, Đerdapska kilisura.

U izboru su i Đavolja varoš, Nacionalni park Tara, Resavska pećina, Kanjon Uvca, Kapije i kanjon Vratne, Golija, Stara planina, Sijarinska banja, Palić, Carska bara, Drina i Vrelo, Deliblatska peščara i Fruška gora.

Pored ministra kulture, u okviru programa proglašenja pobednika okupljenima će se obratiti gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, direktor Narodnog muzeja u Zaječaru Bora Dimitrijević i predstavnik lista „Politika“.

Istoga dana u 20 časova ministar kulture će u pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ otvoriti glumački festival „Dani Zorana Radmilovića“, koji se ove godine održava od 18. do 24. oktobra.

Izvor: Radio televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *