Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PROMOCIJA KNJIGE O DŽENIS DŽOPLIN U PONEDELJAK U SKC -u

Promocija biografije rok legende Dženis Džoplin pod nazivom „Ožiljci slatkog raja“ izdavača „Red Box“ održaće se u u ponedeljak, 13. oktobra u 19 sati u beogradskom Studentskom kulturnom centru.

Promocija će biti propraćena fotografijama iz života slavne pevačice, a o vremenu pre i posle Džoplinove pričaće rok novinar Pera Janjatović i muzički kritičar Moma Rajin. Program će voditi muzički urednik Toma Grujić.

„Duboko potresna biografija jedne od najtalentovanijih i najnapaćenijih američkih zvezda, takođe je i pronicljiva kulturna istorija jednog razdoblja koje je promenilo svet za sve nas“, navodi se u saopštenju SKC-a.

„Dženis Džoplin je bila nebeska raketa šezdesetih, žena koja je uspela da se ubaci u klub roka rezervisan isključivo za dečake i izađe iz klišea nežnih, dobrih devojaka posleratne Amerike. Sa njenim neverovatnim zidom-od-zvuka vokalom, Džoplin je bila glas jedne generacije, a kada je u oktobru 1970. umrla od prevelike doze droge, snovi te generacije su se srušili i izgoreli s njom“.

Izvor: Blic Online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *