MANIFESTACIJA U ČAST DESANKE MAKSIMOVIĆ

Nebojša Đorđević   Kultura, Vesti

Manifestacija ” Na Desankin dan”, koja je trebalo da se održi 16. maja, ali je zbog lošeg vremena odložena, održaće se u petak 13. juna, na Mostu ljubavi

“Po drugi put organizujemo manifestaciju, a ove godine smo u Desankinu čast obeležili klupe u vrnjačkom parku na mestima gde se ona najčešće odmarala. U narednom periodu obeležićemo i smeštajne objekte u Vrnjačkoj Banji gde je Desanka često odsedala”, izjavila je Tanjugu Sonja Negojević PR Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Uz mini koncert Ivane Jordan, gosti Desankinog dana biće pisci Slobodan Stanišić i Miodrag Jakšić, kao i kantautor Branislav Ostojić. Mladi i talentovani recitatori iz vrnjačke Ugostiteljsko turističke skole, kazivaće Desankine pesme.

Posebna gošća kao i prošle godine , biće proslavljena srpska glumica Rada Ðuričin koja će izvoditi monodramu „Oporuke Desanke Maksimović”. U ovoj monodrami Rada Ðuričin će oživeti Desankino vreme, od detinjstva u Brankovini, školovanja, do nastanka „Krvave bajke” i dalje.

Program je predviđeno da traje 90 minuta na Mostu ljubavi, koji je bio motiv da Desanka Maksimović napiše pesmu “Molitva za ljubav”.

Organizator i pokretač ove manifestacije je Turistička organizacija Vrnjačke Banje.

Izvor:Dnevni akter/TanjugPostavite komentar