NOVI ALBUM MAJKLA DŽEKSONA U MAJU

Nebojša Đorđević    Muzika, Vesti

Novi, posthumni album Majkla Džeksona biće objavljen 13. maja u izdanju diskografske kuće “Epik rekords”

Projekat, pod naslovom “XSCAPE”, sadrži osam novih pesama u izboru LA Reida, predsednika “Epik rekordsa”, koji je preslušao sve demo snimke koje je kralj popa napravio tokom četiri decenije karijere.

Na osavremenjavanju numera radili su producenti poput Timbalanda, Stargejta i Rodnija Džerkinsa, koji je sa Džeksonom snimio album “Invincible” iz 2001.

“Majkl je za sobom ostavio nekoliko muzičkih izvedbi koje s velikim ponosom predstavljamo posredstvom producenata s kojima je direktno radio ili je želeo da radi”, kazao je Reid, prenosi BBC.

Deluks izdanje sadržaće, takođe, i originalne verzije svih osam remiksovanih pesama, a moći će da se naruči već od 1. aprila.

Izvor: Dnevni akter

DAN KNJIGE ZA DECU U NIŠU

Aleksandra Radovanović    Knjige, Kultura, Vesti

Povodom Svetskog dana knjige za decu, 2. aprila, niška Narodna biblioteka „Stevan Sremac” je u saradnji sa Pozorištem lutaka organizuje scensko-muzički program.

Svečanost će se održati u utorak u niškom Pozorištu lutaka u Nišu, sa početkom u 13 sati, a glumci će izvesti i deo predstave “Pinokio”.

Kako kažu u niškoj Narodnoj biblioteci, u cilju promovisanja čitanja, knjige i dečjeg stvaralaštva, po trinaesti put će nagraditi najbolje učesnike republičkog literarno-likovnog konkursa „Pinokijeve avanture u pesmi i stripu”.

Izvor: Južne vesti/J.C.

KAMERA ORSONA VELSA NA AUKCIJI

Nebojša Đorđević    Film, Vesti

Više od 70 predmeta koji su pripadali američkom reditelju, glumcu i scenaristi Orsonu Velsu biće ponuđeni na aukciji 26. aprila

Prodaju je najavila Velsova najmlađa ćerka, Beatris Vels, navodeći da bi njenom ocu svakako bilo draže da ti predmeti završe kod ljubitelja filmova nego u muzeju.

“To zaista ne bi voleo. Nije verovao u škole, akademske stvari”, objasnila je ona u razgovoru za AP.

Očekuje se da najviše interesovanja na licitaciji privuče filmska kamera Bel Hauel, koju je Vels koristio za snimanje porodičnih filmova. Jedna od fotografija, koje će se takođe naći na prodaji, prikazuje legendu američke kinematografije kako upravo s tom kamerom snima borbu s bikovima u Španiji.

Među ponuđenim predmetima biće još i dve verzije scenarija za film “Veličanstveni Ambersonovi” iz 1942. godine, koje imaju različite završetke, od kojih nijedan neće biti uzet u obzir. Film će, u montaži, koju će obaviti neko drugi, dobiti potpuno drugačiji kraj.

Orson Vels (1915-1986) ostaće najviše zapamćen po klasiku “Građanin Kejn”, koji se u raznim anketama nalazi na prvom mestu najboljih filmova svih vremena.

Izvor: Dnevni akter