Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

USKORO DRUGI DEO CRNOG GRUJE

Nagledaniji srpski film u prošloj godini „Crni Gruja i kamen mudrosti“ imaće svoj nastavak u komediji „Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi“, najavila je produkcijska kućaIntermedija netvork“ (Intermedia Network).

Umesto prefriganog Crnog Gruje iz prvog filma smeštenog u doba Prvog srpskog ustanka, Nenad Jezdić će u novom filmu i seriji igrati njegovog potomka Životu Grujića zvanog Drug Crni, u vreme nemačke okupacije Kraljevine Jugoslavije 1941. godine.

„Srpski narod se deli na izdajnike, sluge okupatora, četnike i komuniste. Ništa manje dosetljiv od svog pretka, Drug Crni pokušava da ušićari nešto od svake situacije. Idealna situacija se ukazuje kada je primoran da sarađuje sa svim bitnim glavama tadašnje Evrope“, saopštila je kuća „Intermedija netvork“.

Kako se navodi, Nikola Kojo igraće Druga Starog – Tita. Dragan Jovanović igra trostruku ulogu Džejmsa Bolda, beogradskog muftije i Adolfa Hitlera. Zoran Cvijanović igra slovenačkog kadra Janeza Kardelja, a Duda Stojanović doktorku Druzilku Vidanović.

Uz Jezdića ponovo će biti njegovi stari pomagači – Boris Milivojević je ovaj put Borisko Kalabić Boki, a Marinko Madžgalj Čedomir Veljović – Drug Čeda.

Specijalni gosti filma biće glumci popularne akcione serije „Povratak otpisanih“ Voja Brajović, Dragan Nikolić i Zlata Numanagić, kao i tumači brojnih uloga u partizanskim filmovima Velimir Bata Živojinović i Ljubiša Samardžić.

Tu su i Milena Dravić, Petar Božović, Jelisaveta Sabljić, Nikola Simić, Mira Banjac, Nikola Đuričko i Nebojša Glogovac. Kao specijalni gost trebalo bi da se pojavi i Sergej Trifunović koji je igrao Crnog Gruju na početku istoimene serije.

Umesto režisera filma „Crnog Gruje i Kamena mudrosti“ Marka Marinkovića, „Druga Crnog u NOB-u“ režiraće njegov scenarista Rade Marković Mlađi.

Početak snimanja predviđen je za 2. septembar, a bioskopska premijera za januar sledeće godine, dok će krajem 2009. godine ići i 15 epizoda serije na televiziju Foks.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *