Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ROĐENDAN BEOPOLISA

PHOTO: www.belef.org

Beogradska knjižara Beopolis, čuvena po odabranom sadržaju na svojim policama, slavi u petak, 26. decembra, svoj rođendan. Mudri knjižari i izdavač Beopolis pozvali su na druženje od 18 do 20 sati u holu Doma omladine Beograda (ulaz iz Makedonske)

Izdavačka kuća Beopolis počela je da radi 1995. godine sa idejom afirmacije jednog drugačijeg pristupa izdavačkoj delatnosti. Nekoliko godina kasnije otvorena je i knjižara u holu Doma omladine Beograda, te je ime Beopolis ubrzo postalo sinonim za nove izdavačke poduhvate i najnovija izdanja ostalih, stranih i domaćih, izdavača, odnosno mesto gde se mogu naći i specifična izdanja malih izdavača.

Paralelno sa radom knjižare, izdavačka kuća Beopolis objavila je desetine knjiga proze, poezije, naučnih studija iz oblasti savremene muzike i vizuelne umetnosti, stripova, kao i nekoliko muzičkih izdanja uglavnom mladih domaćih i stranih autora. Promocije koje su pratile ova izdanja, organizovane na različitim mestima, u drugačijim prostorima, u gradovima u Srbiji ili gradovima na prostoru nekadašnje SFRJ, uvek su bili zanimljivi i provokativni multimedijalni događaji. Sve ovo doprinelo je pozicioniranju Beopolisa na najvišu tačku beogradskog kulturnog prostora.

Izvor: e – Novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *