Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BLOGERI U BORU

Drugi BlogOpen, okupljanje blogera iz Srbije i zemalja regiona biće ove godine održan u Boru, 4. i 5. oktobra. BlogOpen 2008. biće prilika za druženje, razmenu iskustava, ali i unapređenje srpske blog scene.

Blog spada u nove oblike komunikacije, nastale razvojem Interneta. Radi se o ličnom prostoru pojedinca – blogera u virtuelnom svetu Interneta, na kojem svako ima neograničeno pravo da iznosi svoje stavove. Teme blogova su raznolike, a najpopularniji među njima bave se aktuelnim društvenim fenomenima. Autori najpopularnijih blogova u svetu često su javnosti nepoznati ljudi koji vrlo brzo postaju popularni, ali i poznate javne ličnosti, novinari i političari.

BlogOpen otvoren je za sve blogere, ali i za one koji žele da saznaju više o ovom fenomenu savremene komunikacije. Tokom dva dana biće organizovan niz predavanja, stručnih skupova i okruglih stolova koji će biti prilika za unapređenje regionalne blog scene, ali i za skretanje pažnje državi na probleme i propuste koji postoje u domaćem zakonodavstvu.

Generalna tema konferencije BlogOpen 2008. biće mogućnost ostvarivanja zarade pisanjem blogova što je praksa u Evropskoj uniji i SAD. U radu skupa učestvovaće najpoznatiji blogeri iz Srbije i zemalja regiona, ali i najpoznatiji nemački blogeri Robert Basic i Oliver Gasner.

BlogOpen 2008. biće jedan od najvećih IT događaja u Jugoistočnoj Evropi, a očekuje se da će imati oko 200 učesnika. Organizator ove konferencije je Borska Internet organizacija BITNO koja okuplja gotovo sve blogere u Boru koji se smatra gradom sa najjačom blog scenom u Srbiji.

Izvor: Naslovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *