Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DUŠICA ŽIVKOVIĆ NOVI POMOĆNIK MINISTRA ZA KULTURNU BAŠTINU

Arheolog Miomir Korać od prekjuče više nije na mestu pomoćnika ministra kulture za kulturnu baštinu. U kratkoj izjavi za Danas Korać je potvrdio ovu informaciju rekavši samo da je potpisao ostavku na nesto pomoćnika ministra. Kako Danas saznaje, ovu dužnost od sada će, prema odluci ministarstva, obavljati Dušica Živković, doskorašnja v.d. direktora Etnografskog muzeja.

U sektoru stvaralaštva na mestu pomoćnika ministra ubuduće će biti Ana Vučetić, umesto Ivane Dimić koja se nedavno povukla sa ove funkcije. Ana Vučetić je obavljala dužnost šefa kabineta ministra kulture. Ministarstvo kulture Srbije juče je saopštilo da je podnelo krivičnu prijavu protiv nezakonito postavljene direktorke Narodne biblioteke u Kruševcu Daliborke Živković, posle više bezuspešnih upozorenja na kršenje Zakona o bibliotečkoj delatnosti.“Ministarstvo kulture je posle više bezuspešnih upozorenja reagovalo na pokušaj razrešenja Sonje Veljković, direktorke Narodne biblioteke u Kruševcu, mimo Zakona o bibliotečkoj delatnosti, po kome direktore matičnih biblioteka imenuje ministar kulture“, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Danas K. R.

3 Responses

  1. Setimo se necijeg falsifikovanja povesti putem pamfleta o navodnom oktricu groba rimskog cara u Viminacijumu, ili njegove akcije “Putem rimskih careva i sedam sekretara SKOJ-a“, uz ideju da “rimski legionari“ iz kukuruzista vrebaju turiste. O eminentnim francuskim pevaljkama neo retro balkan stila koje za Viminacium misle da je Guca (srpski brend, zar da?)da i ne govorimo.

  2. Gospodin Miomir Korac je profesionalno i strucno obavljao funkciju pomocnika ministra kulture za kulturnu bastinu. I ako je podneo ostavku, to znaci da je razresen duznosti na licni zahtev, a ne smenjen kako se prezentuje javnosti ovih dana. Njegova biografija i dosadasnji rad govore o njemu dovoljno da ne mora niko da ga hvali i „brani“ posebno. Pre svega, kao poznati arheolog, bolji je poznavalac kulturne bastine Srbije od svih svojih „predhodnika“ pa i od svoje „naslednice“ (uzgred, niko ne zna ni ko je, ni sta je radila, ni sta zna…).I kao sto rekoh na pocetku, to je ipak gospodin koji je na pravi nacin otisao sa „politicke scene“. Zelim mu licno, srecu u zivotu, zdravlje, svako dobro i puno uspeha u daljem radu na Viminacijumu.

  3. Slazem se da je gospodin na pravi nacin sisao sa politicke scene. Ako imamo u vidu ko ga je na tom polozaju nasledio, Koracevo povlacenje mogao bi biti jedna od njegovih najkorisnijih poteza za srpsku kulturu jer je omogucio da najzad prava zena bude na pravom mestu.
    Uzgred netacno je da niko ne zna “ni ko je ni sta je radila Koraceva naslednica“, narocito se to ne odnosi na Timocku krajinu jer je u Knjezevcu ostavila impresivne tragove po bespucu srspke zbilje za koje je i g.Korac nestedimice kreirao scenario poslednjih godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *