GLUMAC IVAN VIDOSAVLJEVIĆ NAGRAĐEN U BUGARSKOJ

Aleksandra Radovanović   Pozorište, Vesti

BEOGRAD - Glumac Knjaževsko srpskog teatra iz Kragujevca Ivan Vidosavljević dobitnik je Nagrade za najbolju mušku ulogu na Međunarodnom festivalu nove pozorišne akcije “Neta” u gradu Vraca u Bugarskoj, za ulogu u monodrami “Dnevnik jednog ludaka” po tekstu Nikolaja Gogolja.

Ivan Vidosavljević je rekao da je Festival “Neta” održan u Dramsko lutkarskom pozorištu u gradu Vraca, od 16. do 22. maja, kao i da su o nagradama odlučivali Nora Makarova (predsednica), Ljiljana Mazova, Nina Mazur, Dragana Bošković i Juri Juškević.

Prema njegovim rečima, na festivalu u Bugarskoj u međunarodnoj selekciji učestvovalo je osam predstava iz regiona, među kojima su predstave iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i sa Kosova.

“Konkurecija je bila veoma jaka, a dodeljene su četiri nagrade, od kojih dve za uloge u domaćoj takmičarskoj selekciji, u okviru koje je izvedeno osam predstava iz Bugarske”, rekao je on.

Vidosavljević je dodao da je monodrama “Dnevnik jednog ludaka” do sada u Knjaževsko srpskom teatru izvedena 60 puta i da je on sa tim komadom učestvovao na pet festivala.

Na Međunarodnom festivalu monodrame Gala Star u Rumuniji, Vidosavljević je osvojio dva priznanja: nagradu “One man šou” stručnog žirija i “Stefan Jordake” žirija mladih za najboljeg glumca.

“Monodrama ‘Dnevnik jednog ludaka’ je moja diplomska predstava, koju su kao stručni konsultanti oblikovali Predrag Ejdus, Mirko Babić i Dragan Jakovljević”, rekao je on.

Ivan Vidosavljević je rođen 1972. godine u Ćupriji i stalni je član Knjaževsko srpskog teatra. Igrao je u predstavama “Poslednja bitka” Narodnog pozorišta Beograd, “Veliki dan” Beogradskog dramskog pozorišta, “Opera za tri groša” Ateljea 212 i drugim.

Izvor: Glas javnosti/BetaPostavite komentar