Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POČINJU 42. DRAINČEVI SUSRETI

Bista i rodna kuća Radeta Drainca u Trbunju, foto: poezijascg.com

PROKUPLJE – Novosadski književnik Ivan Negrišorac dobitnik je ovogodišnje tradicionalne nagrade „Rade Drainac“ u okviru Drainčevih susreta, koji se u Toplici ove godine organizuju 42 put za redom.

Dragan Barjaktarević, jedan od članova žirija obrazlažući nagradu, istakao je da je Negrišorac nagrađen za zbirku poezije „Svetilnik“.

On je rekao da je žiri, kojem je predsedavao dekan Filozofskog fakulteta u Nišu književnik Goran Maksimović, imao težak zadatak da izabere najbolju zbirku iz mnoštva kvalitetnih zbirki poezije pristiglih na konkurs.

Nagrađena zbirka štampana je 2010. godine, u izdanju novosadaskog „Orfeja“. Nagrada će biti svečano uručena dobitniku 25. maja.

Drainčevi susreti pesnika će biti održani od 23. do 27. maja u Prokuplju i opštinama Topličkog okruga.

Tokom pet dana, koliko će trajati manifestacija posvećena istaknutom Topličkom pesniku Radetu Draincu, predviđeno je gostovanje učesnika u Blacu i Trbunju, Drainčevom rodnom selu, gde će ispred spomen kuće biti održan pesnički recital.

Pesnici će se susresti sa ljubiteljima poezije u Kuršumliji i Žitorađi. I ove, kao i predhodnih godina za vreme trajanja manifestacije najavljeno je učešće mnogih naših poznatih pesnika i pisaca.

Izvor: Južne vesti N.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *