Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VANESA MEJ SA GUDAČIMA IZ SRBIJE

Poznata britanska violinistkinja Vanesa Mej nastupiće 27. februara, sa svojim desetočlanim bendom na sceni Beogradske arene, a sa njom će nastupiti i gudači iz Srbije, orkestar Metamorphosis, predvođeni violistom Sašom Mirkovićem.

Mladi ansambl Metamorphosis jedinstven je na našem području zbog kombinovanja različitih žanrova i formi, kao što to čini i Vanesa, navedeno je u saopštenju.

Orkestar Metamorfoze nastupa sa Goranom Bregovićem i njegovim Orkestrom za venčanja i sahrane, nastupali su na festivalima širom sveta, u poznatim koncertnim dvoranama kao što su Toulouse Theatre, Lincoln Center Avory Hall u Njujorku, Sydnejskoj Operi, Palau de la Musica u Barseloni, a u Beogradskoj areni će nastupiti prvi put.

Mlada i atraktivna violinistkinja Vanesa Mej dolazi u Beograd dan pred koncert, u subotu 26. februara sa pet ličnih asistenata i svojim psom, od koga se ne odvaja. U Beogradskoj areni, Mej će imati dve garderobe, nameštene sa tepisima, udobnim foteljama, ogledalima, vrlo dobro osvetljene i klimatizovane, navedeno je u saopštenju.

U jednoj garderobi, Vanesu će čekati hrana za nju i njene asistente, a u drugoj će biti stalak za instrumente, CD plejer i prenosna grejalica. Na trpezi je potrebno da se nađe tri vrste sira- engleski čedar, stilton i francuski bri, miks zelena salata i paradajz, pileće grudi, sveže voće, tri vrste čaja (kamilica, nana i engleski), soja i punomasno kravlje mleko, čips, Evian voda, Coca cola i dve flaše kvalitetnog belog i crnog francuskog vina.

Vanesa voli da svira u kasnim večernjim časovima i zamolila je da njena hotelska soba bude izolovana, sa klavirom, ističe se u saopštenju. Harizmatična, seksi umetnica pomerila je muzičke granice sa samo 16 godina objavljivanjem svog prvog pop albuma „Violin Player“, ne samo načinom sviranja, formirajući neuobičajen miks klasičnog, pop, džez i tehno zvuka već i svojim scenskim izgledom. Njena obrada čuvene Bahove „Tokate i fuge“ rado je slušana i često kopirana, navodi se u saopštenju.

Vanesa je do sada objavila mnogobrojne klasične i pop albume a nedavno je izdala „Best of Vaneša-Mae“ kolekciju koja uključuje i neobjavljenu pesmu „Art of War“. Pojedine pesme obogatila je i pevanjem dodavajući svoj glas na numere sa „Subject of Ćange“, albuma iz 2001. godine.

Na svojim nastupima svira na dva tipa violina – klasičnom modelu Guadagnini iz 1761. godine i električnom Zeta Jaž. Ulaznice za nastup Vanese Mej u prodaji su po cenama od 3.100, 3.500, 3.900 i 4.500 dinara.

Izvor: Studo B/FoNet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *