“PESNIČENJE” VEČERAS U “REKSU”

Nebojša Đorđević   Poezija, Vesti

Prvo izdanje “Pesničenja” u 2011. godini biće održano večeras (20) u Kulturnom centru “Reks” (Jevrejska 16). Na ovoj pesnčko-muzičko-scenskoj manifestaciji biće predstavljena knjiga Bojana Šaptovića “Berlin”, a nastupiće brojni pesnici, muzičari i izvođači.

Publici će svoje poetske radove predstaviti Radmila Lazić, Milan Aleksić, Nenad Milošević (Srpsko književno društvo), Danica Pavlović (AŽIN-ova škola poezije), Natalija Marković, Ivana Aleksov, Dina Vuković i Magda Janjić (novinarka “Blica”).

* Svi zaintersovani za učešće u “Pesničenju” prijave mogu slati preko sajta www.pesnicenje.org

Muzički program započinju predstavnici nove kanautorske scene Dragoljub Milčić i duo Jelena Brkić i Maja Vujinović, a Koncertom za laku noć završava ga beogradska kantautorka Bo sa svojim bendom. Programom je predviđen i filmski predah uz neko novo iznenađenje Miloša Tomića.

Dečje pesničenje”, izdanje ove manifestacije na kojem učestvuju najmlađi, biće održano 13. februara u 12h, takođe u “Reksu”.

* Ulaznice koštaju 100 dinara, a novac prikupljen od prodaje biće uložen u štampanje sledeće knjige iz edicije “Pesničenje”

Pesničenje, trening aktivnog čitanja poezije u javnim prostorima, nastao je kao inicijativa umetničke grupe “Škart” u novembru 2008. godine sa ciljem da podrži pojedince da izraze kreativne potencijale, istovremeno promovišući novu formu predstavljanja i razmene stvaralaštva, i osnažujući neafirmisane umetnike da javno izlažu svoje stvaralaštvo.

Do sada je na sceni nastupilo preko 450 pesnikinja, pesnika, performera, kantautorki, strip autora i drugih umetnika i izvođača, a na događajima je prisustvovalo preko 5.000 ljudi.

Izvor: Blic OnlinePostavite komentar