Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FANTASTIČNI TEOFIL MILENKOVIĆ

Aplauz dva puta vraćao porodicu Milenković na bis

Mladi violinista Teofil Milenković večeras je svojim fantastičnim nastupom na Svečanom Novogodišnjem koncertu očarao mnogobrojnu publiku. Na ovom, već tradicionalnom koncertu koji se u Beogradu održava četvrti godinu za redom malog virtuoza na violini pratili su otac i majka violinisti, Zoran Milenković i Maria Karla Mihelčić, sestra violinistkinja Timosena (8), brat violončelista Atanasije (7) i pijanistkinja Urška Roškar.

Maestro Teofil neverovatnog temperamenta i talenta publiku je u prepunoj sali ostavio je bez daha. Mnogobrojni posetioci,u više navrata tokom koncerta, pozdravljali su gromoglasnim aplauzom sjajne interpretacije Milenkovića.

Teofil Milenković sa tek navršenih jedanaest godina, predstavio se publici na oko 500 koncerata, u preko stotinu gradova i mesta širom sveta.

Do decembra 2010 osvojio je 30 prvih nagrada na 15 različitih konkursa nacionalnog i internacionalnog nivoa.

Pored već tradicionalne numere „Tamo daleko“ koja svake godine otvara koncert, na programu su se našla dela Korelia, Fibiha, Sen-Sansa, Sarasatea, Vjenjavskog, Šostakoviča i njegov oca Zorana.

Mladi Milenkovići sa posebnim zadovoljstvom izvodili su kompoziciju njihovog oca „Novogodišnji vozič“ kao i „Havanezu“ tokom koje su Timosena i Atanasije imali i malu koreografiju.

Petominutni aplauz na kraju koncerta vratio je porodicu Milenković još jednom pred publiku koja je opet uživala u sjajnoj interpretaciji „Havaneze“ Sen- Sansa, a zatim i u Čačanskom kolu koje su Teofil i tata Zoran specijalno svirali za najmlađe članove porodice dvomesečne blizance.

Ponosni tata Zoran objavio je da su danas sva njegova deca postala srpski državljani.

Izvor: Blic Online JS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *