Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

НАЈЛЕПШЕ АРИЈЕ СВЕТА

Све­ча­ни но­во­го­ди­шњи опер­ски га­ла кон­церт одр­жа­ће се у Цен­тру „Са­ва“ у су­бо­ту 25. де­цем­бра, а на ње­му ће по­се­ти­о­ци мо­ћи да ужи­ва­ју у од­лом­ци­ма из по­зна­тих опе­ра Пу­чи­ни­ја, Вер­ди­ја, Би­зеа и Мо­цар­та, на­ја­ви­ли су ју­че ор­га­ни­за­то­ри. Пред бе­о­град­ском пу­бли­ком на­сту­пи­ће те­нор Ђор­ђо Ка­ша­ри, со­пран Су­за­на Шу­ва­ко­вић-Са­вић и ба­ри­тон Да­вид Би­жић, а све уз прат­њу хо­ра РТС-а и сим­фо­ниј­ског ор­ке­стра „Ста­ни­слав Би­нич­ки“, ко­јим ће ди­ри­го­ва­ти ма­е­стро Де­јан Са­вић.

Пре­ма ре­чи­ма ди­ри­ген­та Де­ја­на Са­ви­ћа, овај про­грам пред­ста­вља пре­сек нај­леп­ших ари­ја из ре­пер­то­а­ра тро­је со­ли­ста ко­ји на­сту­па­ју на овом га­ла кон­цер­ту.

– Пу­бли­ци ће се пред­ста­ви­ти ан­самбл „Ста­ни­слав Би­нич­ки“, ко­ји вре­ме­ном по­ста­је је­дан ре­ле­ван­тан чи­ни­лац на на­шој му­зич­кој сце­ни. Они су про­шли јед­ну те­шку фа­зу као вој­ни ор­ке­стар. Сре­ћом, здру­же­ним сна­га­ма смо ус­пе­ли да са­чу­ва­мо овај са­став – ис­та­као је Са­вић.

Он је ре­као да је у раз­го­во­ру са чел­ним љу­ди­ма Цен­тра „Са­ва“ са­знао да је чак и у ово кри­зно вре­ме тај про­стор рас­про­дат све до кра­ја го­ди­не.

– Ако то зна­чи да се ми у кри­зи окре­ће­мо ка не­ким дру­гим вред­но­сти­ма, не би би­ло ло­ше да ова кри­за ма­ло по­тра­је – ре­као је Са­вић.

Ка­да је у пи­та­њу пред­сто­је­ћи кон­церт, ба­ри­тон Да­вид Би­жић ис­ти­че да ће то би­ти спек­такл свет­ских раз­ме­ра.

– Већ не­ко­ли­ко го­ди­на жи­вим и ра­дим у ино­стран­ству, али кад год имам сло­бод­но вре­ме до­ђем у Бе­о­град. Ве­о­ма ми је дра­го што ћу по пр­ви пут пе­ва­ти у Цен­тру „Са­ва“. Овај кон­церт би­ће ве­лик, озби­љан и за­ба­ван. Би­ће ту пу­но и су­за и сме­ха – на­по­ме­нуо је Би­жић.

Ње­го­ва ко­ле­ги­ни­ца со­пран Су­за­на Шу­ва­ко­вић-Са­вић, от­пе­вав­ши део чу­ве­не на­по­ли­тан­ске пе­сме „О со­ле мио“, на нај­леп­ши мо­гу­ћи на­чин по­зва­ла је све за­ин­те­ре­со­ва­не да до­ђу на овај га­ла кон­церт.

Извор:Правда П. Л.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *