OTVOREN 9. FESTIVAL ITALIJANSKOG FILMA U BEOGRADU

Aleksandra Radovanović   Film, Vesti

BEOGRAD - Deveti festival italijanskog filma u Beogradu otvoren je sinoć u Muzeju kinoteke. Do 26. novembra biće prikazano osam najnovijih filmova - pet iz ove i tri iz prošle godine, koje je odabrao umetnički direktor Paolo Minuto.

- U programu dominiraju komedije, što je žanr duboko vezan za narativnu tradiciju italijanske kulture - izjavio je Minuto.

Organizatori su Italijanska federacija kino klubova, ambasada Italije i Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, a realizaciji su doprineli Ministarstvo kulture Italije i Direkcija za film iz te zemlje, kao i druge ustanove.

Sinoć je prikazan film “Strast” (La Pašione) reditelja Karla Macakuratija, koji će biti i gost festivala, zajedno sa rediteljima Pjeroom Tomazelijem i Feličeom Farinom.

Narednih večeri publika će moći da vidi filmove “18 godina kasnije” Alesandra Lea, “Ja, oni i Lara” Karla Verdonea, “Velma” Tomazelija, “Basilikata - od obale do obale” Roka Papalea, “Mračna ljubav” Antonija Kapuanoa, “Fizika vode” Farine i “Vesti o iskopinama” Emidija Greka.

Izvor: Glas javnostiPostavite komentar