Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OTVOREN 9. FESTIVAL ITALIJANSKOG FILMA U BEOGRADU

BEOGRAD – Deveti festival italijanskog filma u Beogradu otvoren je sinoć u Muzeju kinoteke. Do 26. novembra biće prikazano osam najnovijih filmova – pet iz ove i tri iz prošle godine, koje je odabrao umetnički direktor Paolo Minuto.

– U programu dominiraju komedije, što je žanr duboko vezan za narativnu tradiciju italijanske kulture – izjavio je Minuto.

Organizatori su Italijanska federacija kino klubova, ambasada Italije i Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, a realizaciji su doprineli Ministarstvo kulture Italije i Direkcija za film iz te zemlje, kao i druge ustanove.

Sinoć je prikazan film „Strast“ (La Pašione) reditelja Karla Macakuratija, koji će biti i gost festivala, zajedno sa rediteljima Pjeroom Tomazelijem i Feličeom Farinom.

Narednih večeri publika će moći da vidi filmove „18 godina kasnije“ Alesandra Lea, „Ja, oni i Lara“ Karla Verdonea, „Velma“ Tomazelija, „Basilikata – od obale do obale“ Roka Papalea, „Mračna ljubav“ Antonija Kapuanoa, „Fizika vode“ Farine i „Vesti o iskopinama“ Emidija Greka.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *