Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

REVIJA SRPSKOG FILMA U NJUJORKU

Revija srpskog filma pod nazivom „Cinema Belgrade“ biće održana u Njujorku od 13. do 17. oktobra, u organizaciji Češkog centra u Njujorku i Filmskog centra Srbije (FCS).

Film „Klopka“ Srdana Golubovića otvoriće Reviju srpskog filma u Njujorku.

Revija će biti održana u okviru projekta „Srbija – često postavljana pitanja“, koji je inicirao Austrijski kulturni forum u Njujorku, u saradnji sa „Bohemian National Hall“ na Menhetnu.

Izložba „Srbija – najčešće postavljana pitanja“, u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, veoma dobro je prihvaćena u njujorškoj kulturnoj javnosti, navedeno je u saopštenju Filmskog centra Srbije.

Prvog dana revije biće prikazani filmovi „Klopka“ Srdana Golubovića i „(A)torzija“ Stefana Arsenijevića, a sutradan ostvarenje Darka Lungulova „Tamo i ovde“, koje je njujorška publika već imala priliku da pogleda.

Nakon projekcije planiran je razgovor s producentom filma Đorđem Lekovićem i glumcima Dejvidom Tortonom i Jelenom Mrđom, kao i sa dizajnerom Mirkom Ilićem.

Najavljene su i projekcije filmova Olega Novkovića „Rudarska opera“ i „Sutra ujutru“, nakon kojih će biti priređen razgovor sa glavnim glumcem Uliksom Fehmiuom.

Do kraja filmske smotre američka publika će moći da pogleda i ostvarenje „Dunav“ Gorana Rebića, „Beži, zeko, beži“ Pavla Vučkovića, „Ordinary people“ (Obični ljudi) Vladimira Perišića i „Fabulous Vera“ (deo omnibusa „Lost and found“) Stefana Arsenijevića.

Izvor: Blic Online /Tanjug Foto: Nenad Milošević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *