Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ROMAN „AVATAR“ I DVA NASTAVKA FILMA

Džejms Kameron najavio za 2012. godinu 3D verziju filma „Titanik“ povodom sto godina čuvenog brodoloma

Reditelj Džejms Kameron izjavio je u Parizu da planira da snimi dva nastavka naučnofantastičnog filma „Avatar“, kao i da će 2012. godine u prodavnice stići 3D verzija njegovog hita „Titanik“.

„Ako sve bude po planu, voleo bih da snimim još dva ‘Avatara'“, rekao je reditelj dnevniku „Figaro“, povodom francuske premijere osam minuta duže verzije „Avatara“ koja je u svetskim bioskopima počela da se prikazuje 28. avgusta.

„Moj prioritet je da dovršim roman ‘Avatar’, i da ga objavim krajem ove ili početkom 2011″, izjavio je Kameron, i objasnio da će u romanu izneti mnoge elemente koje nije mogao detaljno da obradi u filmu.

Popularni reditelj je dodao da još nije počeo da piše scenario za nastavke „Avatara“, ali da trenutno „pravi skice“ za nastavke najisplativijeg filma svih vremena, koji je samo u bioskopima inkasirao 2,7 milijardi dolara.

Kameron je najavio da će 3D verzija njegovog filma „Titanik“, koji je 1997. osvojio 11 Oskara, biti prikazivan od aprila 2012. godine, povodom stogodišnjice brodoloma u kojem je potonuo čuveni brod.

Izvor: Politika I. A.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *