Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

USPEŠAN START FILHARMONIJE U ITALIJI

beogradska_filharmonija

U gradu Basano del Grapa, koncertom sa legendarnim italijanskim violinistom Utom Ugijem, Beogradska filharmonija velikim uspehom počela šestodnevnu turneju po Italiji. Prisustvovalo više od 800 ljudi.

Beogradska filharmonija sa velikim uspehom počela je šestodnevnu turneju u Italiji, koncertom sa legendarnim italijanskim violinistom Utom Ugijem u gradu Basano del Grapa.

Kako je saopštila Filharmonija, koncert je održan sinoć među zidinama tvrđave „Ecelini“, pred više od 800 ljudi.

Filharmonija je sa legendom italijanskog violinizma Ugijem i kanadskim dirigentom Mišelom Brusoom, izvela uvertiru iz opere Riharda Vagnera „Majstori pevači“, „Violinski koncert“ i „Četvrtu simfoniju“ Petra Iljiča Čajkovskog.

Na samo nekoliko desetina kilometara od rodnog mesta Stradivarija, Ugi je na jednoj od njegovih najstarijih i najvrednijih violina ostavio publiku bez daha svirajući Violinski koncert Čajkovskog. Nakon što je u dva navrata prekinuo ovacije publike, čiji je očigledno miljenik, da bi pohvalio „fantastični orkestar Beogradske filharmonije“ Ugi je na bis odsvirao i Paganinijevu „Fantaziju“, istaknuto je u saopštenju.

Koncert je održan u okviru festivala Muzičko leto, na kome će u regionu gostovati muzičari iz 19 zemalja, u okviru 400 muzičkih, plesnih i pozorišnih događaja.

Filharmonija je najavila da će večeras sa istim dirigentom, solistom i programom, nastupiti u Modeni, u mondenskom ambijentu vile Meridiana.

Iz rodnog grada Pavarotija i mesta u kome se nalazi fabrika Ferarija, Filharmonija putuje u Ravelo, primorski grad na jugu Italije gde će 24. jula, kao krunu turneje, održati koncert na jednom od festivala sa najdužom tradicijom u Italiji, na kome učetvuju neki od najboljih regionalnih orkestara, među kojima i Santa Ćećilija iz Rima.

Koncertom na veličanstvenom vidikovcu Vile Rufolo, Beogradska filharmonija završiće turneju u Italiji.

Izvor:RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *