Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„ANIMANIMA 2010“ U NOVEMBRU U ČAČKU

Međunarodni festival animacije „Animanima 2010“ održaće se od 17. do 20. novembra u Domu kulture u Čačku, a organizator je objavio da je rok za prijavu radova 20. avgust.

Festival je otvoren za učešće animatora iz celog sveta, a takmičenje će se odvijati u dve kategorije – autorski filmovi u dužini do 30 minuta i animirani muzički spotovi i reklame.

O izboru filmova koji će učestvovati u takmičarskom programu „Animanime 2010“ odlučivaće tročlana Selekciona komisija koju sačinjavaju reditelj iz Beograda Miloš Tomić, strip autor iz Leskovca Marko Stojanović i novinar iz Beograda Ivan Aranđelović.

Najbolji film dobiće „Gran pri“, tradicionalni „Zlatni štit“ za najbolji film festivala, a pored te biće dodeljena i nagrada „Special“, za najbolji animirani muzički ili reklamni spot, kao i nagrade za najbolju režiju, animaciju i nagrada publike.

Žiri će dodeliti i specijalna priznanja za najbolji scenario, dizajn zvuka i umetničko dostignuće. „Animanima 2010“ održaće se pod pokroviteljstvom grada Čačka i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *