Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KUSTURICA NAJBOLJI GLUMAC, „ZIMA DO KOSTIJU“ NAJBOLJI FILM

Film „Zima do kostiju“ američke rediteljke Debre Granik proglašen je za najbolji u selekciji „Egzit point“ na sinoć završenom Internacionalnom festivalu filma i medija „Sinema siti“ u Novom Sadu.

Glavno festivalsko priznanje za najbolju mušku ulogu pripalo je reditelju Emiru Kusturici i to za epizodnu ulogu u filmu „Afera Zbogom“.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Lola Duenjas za ulogu u filmu „Ja takođe“.

U programu „Nacionalna klasa“ festivala „Sinema siti“, Velika nagrada „Ibis“ pripala je filmu „Žena sa slomljenim nosem“ u režiji Srđana Koljevića. Ostvarenje „Žena sa slomljenim nosemdobilo je i glavnu nagradu publike, a najboljim su ga proglasili i filmski kritičari i akreditovani novinari na trećem „Sinema sitiju“.

Festival „Sinema siti“ u proteklih osam dana predstavio je više od 120 filmova, od kojih su njih 30 premijerno prikazani u tri takmičarske i 11 revijalnih selekcija

Kada je reč o programu „Do 10.000 dolara“ za najbolji film proglašen je „Četvrtak“ u režiji Nikole Ljuce.

Kineski reditelj Čuan Lu dobio je statuetu „Ibis“ za najbolju režiju, i to za film „Grad života i smrti“.

Filmsku manifestaciju, pod sloganom „Ceo grad je bioskop“, održanu na pet otvorenih i zatvorenih lokacija u Novom Sadu, posetilo je više od 80.000 gledalaca kao i mnogi slavni gosti iz sveta filma.

Među njima i čuvena američka glumica i pevačica Džulijet Luis, koja je i otvorila 3. Internacionalni festival filma i medija „Sinema siti“.

Izvor: S-media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *